Ποια είναι η Golden Company και τι ρόλο θα παίξει στην 8η σεζόν Game of Thrones.

Το θέμα περιέχει στοιχεία από τα βιβλία οπότε και σπόιλερ σε όσους δεν τα έχουν διαβάσει.


Ως Golden company αναφέρετε στα βιβλία ο μεγαλύτερος μισθοφορικός στρατός στο Έσσος. Ιδρύθηκε από υποστηρικτές του οίκου Blackfyre και συγκεκριμένα τον Αίγκορ Ρίβερς (Bittersteel), ενός από τα μπάσταρδα του Αίγκον του τέταρτου, ο οποίος νομιμοποίησε πολλά από αυτά κι έτσι έχοντας ήδη νόμιμο διάδοχο, τον Νταίρον τον Δεύτερο, είχε πως αποτέλεσμα την Επανάσταση των Blackfyre. Όταν ηττήθηκαν μερικοί από τους Blackfyre κατέφυγαν στις ελεύθερες πόλεις στο Έσσος και ίδρυσαν αυτή την μισθοφορική ομάδα. Εν καιρώ η δύναμη τους μεγάλωσε προσθέτοντας εξόριστους από διάφορες χαμένες μάχες στην ιστορία ώστε στο "παρόν" να είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός μισθοφορικός στρατός στις Ελεύθερες Πόλεις. Οι απόγονοι τους συνεχίζουν να διοικούν την εταιρία.
O Αίγκορ οδηγεί την Colden Company όπως παρουσιάζεται στο The World of Ice and Fire, σελίδα 102, έκδοση στα αγγλικά

Η πειθαρχία γι’ αυτούς είναι σαν το μητρικό γάλα. Οι άνδρες προτιμούν να αποκαλούνται ως ελεύθερη αδελφότητα εξόριστων παρά μισθοφόροι. Λέγεται πως δεν σπάνε ποτέ το συμβόλαιο τους κι ότι ο λόγος τους είναι καλός όσο ο χρυσός , με εξαίρεση τα γεγονότα στο τελευταίο βιβλίο.

Η σειρά έχει αναφερθεί δύο φορές στους μισθοφόρους. Ο Τζόρα είχε ενταχθεί στο στρατό πριν δηλώσει πίστη στον Βισέρυς (ουσιαστικά βαλτός από τον Ρόμπερτ για να κατασκοπεύει) και στην 7η σεζόν όταν η Σέρσεϊ αποφασίζει να πάρει δάνειο από την τράπεζα του Μπράαβος για να νοικιάσει τις υπηρεσίες τους. Έτσι στέλνει τον Γιούρον με τα πλοία του να παραλάβει τους μισθοφόρους.

Στο τρέιλερ είδαμε τον αρχηγό με τους στρατιώτες μέσα στα πλοία του Γιούρον. Ας θεωρήσουμε πως ο ντυμένος στα χρυσά και με ξανθά μαλλιά είναι ο τωρινός διοικητής της Golden Company, Harry Strickland.
Ο ηθοποιός Marc Rissmann στο ρόλο του Harry Strickland.

Στην πρώτη εικόνα είδαμε να κρατά ένα σπαθί κι εκεί ξεκινά η θεωρία πολλών, πως μιλάμε για το μυθικό ξίφος Blackfyre.
Game of Thrones, HBO

Το ξίφος Blackfyre που είχε ο Αίγκον ο Κατακτητής  δόθηκε από τον Αίγκον τον τέταρτο στον πρώτο νόθο γιο του Νταίμον. Όταν πήρε το σπαθί και ουσιαστικά το χρίσμα να είναι ο απόγονος στον θρόνο, ο Νταίμον χρησιμοποίησε το όνομα Blackfyre ως όνομα οίκου και ξεκίνησε την επαναστάτη, ακόμη έναν εμφύλιο πόλεμο στο Γουέστερος. Πεθαίνοντας στη μάχη το ξίφος πέρασε στους απογόνους του, οι οποίοι έφυγαν στο Έσσος. Το ξίφος στα βιβλία θεωρείται χαμένο αλλά η παρουσία του ξίφους στο τρέιλερ έκανε πολλούς να θεωρήσουν πως όντως μιλάμε για το ίδιο. Στα δικά μου μάτι το σπαθί έχει κυρτή λαβή, κάτι που δεν ταιριάζει ιστορικά με την περιγραφή του ξίφους, αλλά η σειρά θα μπορούσε να το δώσει στον Τζον.
Το ξίφος Blackfyre όπως παρουσιάζεται στο The World of Ice and Fire, σελίδα 96, έκδοση στα αγγλικά

Η λαβή του ξίφους όπως παρουσιάζεται στο The World of Ice and Fire, σελίδα 96, έκδοση στα αγγλικά

Στα βιβλία λοιπόν η Golden έχει ως δεύτερη αποστολή να τοποθετήσουν στο θρόνο τον Αίγκον, απόγονο του Τρελού Βασιλιά που δήθεν σκοτώθηκε από το Βουνό στην Άλωση του Κινγκς Λάντινγκ κατά την Επανάσταση του Ρόμπερτ. Έχοντας σπάσει μια φορά το συμβόλαιο στα βιβλία ίσως θα μπορούσαν αντίστοιχα να το σπάσουν στη σειρά για χάρη του Τζον, του νόμιμου διαδόχου του Θρόνου κι έτσι επίσης στα βιβλία ο Αίγκον να αποδειχτεί φούσκα. Ο Τζον, που το πραγματικό του όνομα είναι Αίγκον, θα μπορούσε ουσιαστικά στη σειρά να πάρει τη θέση του και η Golden να τον ακολουθήσει στην μεγάλη μάχη με τους Γουόκερς.Κι έτσι ενώ έρχονται πληρωμένοι απο την Σέρσεϊ να δηλώσουν την πίστη τους στο ντουέτο Τζον - Ντάνυ και να πολεμήσουν τον Κινγκ με τον στρατό απέθαντων.
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.