Οι δημιουργοί του GoT εξηγούν γιατί ανέλαβαν τη σκηνοθεσία του τελευταίου επεισοδίου.Η 8η και τελευταία season της πολυαγαπημένης μας σειράς, θα κάνει πρεμιέρα στις 14/04 και θα ρίξει τηλεοπτική αυλαία στις 19/05.


Όπως είναι αναμενόμενο, το HBO μέχρι τώρα δεν έχει δώσει καμία λεπτομέρεια για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς-αφού μέχρι και στα γυρίσματα η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνο σε μέλη του συνεργείου που έφεραν ειδική σήμανση- και το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα σκηνοθετηθεί από τους δημιουργούς David Benioff και Dan Weiss.


Μεχρι τώρα, στην ιστορία της σειράς, το δίδυμο έχει σκηνοθετήσει τα επεισόδια  “Walk of Punishment” (season 3) και “Two Swords.”(season 4) αφήνοντας τη σκηνοθετική επιμέλεια σε άλλους. Όμως, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Entertainment Weekly, ο Weiss εξήγησε γιατί έκαναν μια εξαίρεση στη προκειμένη:

Όταν έχεις μαζί σου κάτι για τόσο μεγάλο διάστημα, έχεις συγκεκριμένη αντίληψη για το πώς πρέπει να γίνει το καθετί. Όχι μόνο με την έννοια " κρατάμε αυτή η λήψη, όχι την άλλη",αν και μερικές φορές γίνεται και αυτό. Επομένως δεν είναι σωστό να ζητήσουμε από κάποιον άλλο να το κάνει όπως θέλουμε εμείς, γιατί σε κάθε λήψη θα καραδοκούσαμε, θα τον
οδηγούσαμε στη τρέλα και δε θα τον αφήναμε να κάνει τη δουλεία του σωστά.Οπότε αν είναι να τρελαθεί κάποιος, ας είμαστε εμείς.

Το finale της σειράς είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει όλων των ειδών τα συναισθήματα στους θεατές.Προς υπενθύμιση, αυτό δεν είναι μόνο το τέλος μια τηλεοπτικής σειράς η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται το 2011, αλλά συμβολίζει και το τέλος μιας λογοτεχνικής σειράς που πρωτο-εκδόθηκε το 1996, αν και το τέλος στη λοτεχνική σειρά του G.R.R. Martin  A Song of Ice and Fire, σίγουρα θα είναι διαφορετικό. 


Το σίγουρο είναι ότι οι προσδοκίες είναι υψηλές. Πώς θέλουν να αισθανθούν οι θεατές μετά το τέλος της σειράς? "Θέλουμε οι θεατές να το λατρέψουν. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς.",δήλωσε ο Weiss.
Περάσαμε 11 χρόνια δημιουργώντας αυτή τη σειρά.Ξέρουμε επίσης πώς ότι και να κάνουμε, ακόμα και αν είναι η καλύτερη δυνατή εκδοχή,ορισμένοι θεατές θα τη μισήσουν.Δεν υπάρχει περίπτωση όπου όλοι οι θεατές θα πουν:" Πρέπει να παραδεχτώ ότι συμφωνώ με όλους τους υπόλοιπους θεατές του πλανήτη, ότι αυτό είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να υπάρξει."-αυτή είναι μια απίθανη εκδοχή-που φυσικά δεν υπάρχει. Ελπίζω σε αντιδράσεις όπως στο φινάλε του Breaking Bad, όπου διαφωνούσαν οι θεατές αν άξιζε ένα Α ή Α+?
Χμ, ίσως αυτή ακούγεται ως υψηλή προσδοκία , αλλά αν μπορούσε κάποιος να το πει, τότε ήταν αυτοί οι δύο.Εξάλλου, σκεφτόντουσαν αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό. "Από την αρχή συζητούσαμε για το τέλος της σειράς. Μια καλή ιστορία αν δεν έχει καλό τέλος, δεν είναι καλή ιστορία και αυτό μας ανησυχούσε από την αρχή."

Και δεν είναι και οι μόνοι που ανησυχούν. Αρκετοί ηθοποιοί έχουν δηλώσει ότι το τέλος της σειράς θα εκπλήξει τους θεατές και ίσως όχι μόνο με καλό τρόπο. ΄Αρα σίγουρα το GoT δεν θα μας αποχαιρετήσει με τον εύκολο τρόπο.

Πώς σκοπεύουν να περάσουν οι Benioff και Weiss κατά τη προβολή του φινάλε? "Σκέφτομαι να μεθύσω και να αποφύγω το ίντερνετ εκείνη τη μέρα." δήλωσε ο Benioff. Kαι πολύ σωστά θα κάνει κατά τη γνώμη μας....
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.