Η επίσκεψη της Lena Headey στη Μόρια

Credits : Jamie Wright
Μπορεί η Lena Headey  να υποδύεται έναν από τους πιο σκληρούς ρόλους στο Game of Thrones παρόλα αυτά στην πραγματική ζωή αποτελεί πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση.

Ως εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC (Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης), βρέθηκε την περασμένη Τρίτη στη Μόρια και επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής των προσφύγων. Έπειτα από την περιήγησή της στους χώρους διαπίστωσε πως οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων είναι "αδιανόητα απάνθρωπες" όπως ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στα social media.

Credits : Jamie Wright

Η ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram σε υπερπληθυσμό προσφύγων αναλογικά με την χωρητικότητα και τις δυνατότητες ανταπόκρισης του hot spot , σε ξεσπάσματα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον γυναικών και παιδιών. Ειδικότερα επισήμανε πως η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο υποδοχής είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ψυχική υγεία των προσφύγων καθώς έχουν υπάρξει απόπειρες αυτοκτονίας σε ποσοστό που αγγίζει το 30%. 
Credits: Jamie Wright

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

" Οι συνθήκες στη Μόρια είναι εξαιρετικά δύσκολες. Συνάντησα κάποιους απίστευτους ανθρώπους οι οποίοι βίωσαν αδιανόητα μεγάλα τραύματα. Γυναίκες οι οποίες είχαν βιαστεί , άνδρες που περίμεναν μέχρι και 9 ώρες για μια μερίδα φαγητό για τις οικογένειες τους. Είχα βρεθεί ξανά  εδώ πριν 2 χρόνια και η κατάσταση που επικρατεί τώρα φαίνεται να έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο απελπισίας. Η κρίση δεν θα σταματήσει. Κάθε εβδομάδα καταφθάνουν άνθρωποι που χρειάζονται προστασία και φροντίδα και είναι πραγματικά άδικο να επωμίζεται όλο το βάρος η Ελλάδα μόνη της. Η κατάσταση αυτή αποτελεί μια Ευρωπαϊκή κρίση και είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά να βρει μία λύση ". 

Η Lena Heady παράλληλα ζήτησε από τους φαν της να κινητοποιηθούν και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης.


Credits : Jamie Wright

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lena Headey (@iamlenaheadey) στις
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.