Περίληψη 1ου επεισοδίου - 8η σεζόν

I wish you good fortune in the wars to come!

Καλώς ήρθατε Αρχοντόπουλα στις περιλήψεις / αναλύσεις της 8ης σεζόν. Είμαι η Dimi, aka Δήμητρα και θα είμαι ο πιλότος σας στη νέα και δυστυχώς τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Προσδεθείτε γιατί φέτος θα χαρούμε, θα πολεμήσουμε και θα κλάψουμε...

Ολοκαίνουργοι τίτλοι αρχής με Βορρά, σπασμένο Τείχος, Κάστρο Άμπερ και Γουίντερφελ. Μαζί είδαμε Κινγκς Λάντινγκ με δυσοίωνο σκορπιό στα υπόγεια.

Η μεγάλη πομπή φτάνει στο κρύο, απο καιρό και ανθρώπους, Γουίντερφελ. Μπροστά στην πομπή οι Τζοναίρυς. Βάρυς και Τύριον φτάνουν με άμαξα και φυσικά ο Τύριον αστειεύεται για τα γεννητικά όργανα του Βάρυς. Τουλάχιστον κάποιος προσπαθεί να σπάσει τον πάγο. Πεθαίνω με κουβερτούλα Βάρυς. Η Άρυα στέκεται μέσα στο πλήθος και παρακολουθεί τις αφίξεις ενώ την κατακλύζουν διάφορα συναισθήματα καθώς περνά η πομπή.


Η παρουσία των δράκων προκαλεί δέος και χαμούλη.

Μέσα στα τείχη περιμένουν Μπραν, Σάνσα και λοιποί άρχοντες του Βορρά για να υποδεχτούν τον Τζον και την δεν-τη-θέλω Βασίλισσα με τους δράκους της. Ο Τζον περιχαρής αγκαλιάζει τον Μπραν και επίσης τη Σάνσα, που κοιτάει λοξά την Ντάνυ παρά τα κοπλιμάν. Πρέπει να αναφέρω βέβαια και το θανατερό βλέμμα Λυάννας καθ όλη τη διάρκεια!

Και αυτή την "ωραία" ατμόσφαιρα χαλάει ο Μπραν που ενημερώνει για τον νεκρό δράκο και το πέρασμα του Κινγκ απο το Τείχος.
Ο Τζον δε χάνει χρόνο και στέλνει κοράκια σε όλους. Στο μέσο της μάζωξης η Λαίδη Μόρμοντ θα του θυμίσει ότι τον διάλεξαν για Βασιλιά και ο Τζον ως Τζον θα επιμείνει στην ανάγκη στρατού και ενότητας αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε! Ένταση στη μάζωξη και μάταια ο Τύριον προσπαθεί να τους καθησυχάσει με την αδελφούλα που θα βοηθήσει!

Ο Γκέντρυ επιβλέπει τις φορτώσεις με δρακόγυαλλο.

Έχουμε τετ α τετ συνάντηση των Σάνσα με Τύριον. Χωρισμένων που θυμούνται τα παλιά. Η Σάνσα του λέει πως τον θεωρούσε τον εξυπνότερο άνθρωπο και μοιάζει εντελώς χαζό να πιστεύει πως η Σέρσεϊ θα βοηθήσει. Ποιος να μου το λεγε οτι θα συμφωνούσα με την Αρχόντισσα του Βορρά.

Κι έχουμε επιτέλους τη συνάντηση των Τζον με Άρυα, με τον πρώτο να κάνει χιουμοράκι και τη δεύτερη να έχει πάθει λίγο Σανσίτιδα και να τονίζει πως, εκτός του ότι η αδερφή της είναι έξυπνη, ο Τζον πρέπει να μείνει πιστός στην οικογένεια.

Ο δόκτορ Φρανκενστάιν ενημερώνει τη Σέρσεϊ για το μήνυμα απο το Βορρά αλλά ποσώς την ενδιαφέρει. Τα πλοία του Γιούρον και ο στρατός της Golden είναι στην πρωτεύουσα και κάθεται στις επάλξεις και τα καμαρώνει.

Η Γιάρα είναι ζωντανή και βασανίζεται απο τον μπάρμπα Γιούρον και τις πονηρές σκέψεις του.

Στην Αίθουσα του Θρόνου η Σέρσεϊ είναι απογοητευμένη που δεν έχουμε ελέφαντες. Κι εγώ μαζί. Ο Γιούρον επιμένει πως θέλει να πηδήξει τη Βασίλισσα για κάνα 5λέπτο μέχρι που πετυχαίνει το σκοπό του. Όχιιιιιιιι...Ο Μπρον απο την άλλη ξενερώνει με την πολυλογία των ιερόδουλων και η διακοπή του οργίου απο το Χέρι φέρνει νέα αποστολή. Η Σέρσεϊ θέλει τα αδέρφια της νεκρά με την βαλλίστρα του Τζόφρυ. Ποιητικό! Φαίνεται κάπως διστακτικός και μένει να δούμε την συνέχεια.

Το σεξ τελειώνει και οι Σέρσεϊ με Γιούρον πιάνουν κουβεντούλα για επιδόσεις και πρώην εραστές. Που να ήξερε πως το παιδί που θέλει να της φυτεύσει είναι ήδη εκεί.

Σε μια γρήγορη και αποτελεσματική διάσωση, ο Θίον και οι χαλαρές μπούκλες του σώζουν τη Γιάρα απο τον μπάρμπα Γιούρον και πλέουν προς την ελευθερία. Η Γιάρα θα πάει στα Σιδερένια νησιά αλλά ο αδερφός της έχει άλλα σχέδια. Θα πολεμήσει με την άλλη μισή του οικογένεια στο Γουίντερφελ. Easter egg απο την κουβέντα με Τζον στο Ντράγκονστοουν.

Πίσω στο Βορρά φτάνουν οι Κάρσταρκ ενώ οι Ντάβος, Βάρυς και Τύριον κοιτάνε το ζευγαράκι και μιλάνε για πιθανό πάντρεμα. Θυμηθείτε το "τίποτα δεν κρατάει" που λέει ο Βάρυς, φοβάμαι θα μας χρειαστεί στη συνέχεια.

Το ζευγαράκι επισκέπτεται τους δράκους και η Ντάνυ προτρέπει τον Τζον να πάνε μια εναέρια βολτούλα. Ο Τζον παίρνει το κολάι σχετικά γρήγορα και καταφέρνει όχι μόνο να πετάξει αλλά και προσγειώσει το δράκο. Ταυτόχρονα εντυπωσιάζοντας το λαό που παρακολουθεί απο το έδαφος.  Τώρα να πούμε και του στραβού το δίκιο, πολύ άνετα το πήραν και οι δύο τους. Λες και είχαν κι άλλους καβαλάρηδες οι δράκοι...
Στο ειδυλλιακό τοπίο με τον καταρράκτη, τα φιλιά έχουν και θεατές, κάτι που τρομάζει τον Τζον. Εγω ένα ξέρω, ο Τζον όλο σε σπηλιές και ρυάκια πάει τις αγαπητές!
Κι αφού το ζευγάρι ερωτοτροπεί, ο Γκέντρυ κατασκεύασε έναν πέλεκυ απο δρακόγυαλλο στο γκρινιάρικο Κυνηγόσκυλο. Τους διακόπτει η Άρυα. Οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν σε αυτό το επεισόδιο με τον Γκέντρυ να επιμένει να την φωνάζει αρχόντισσα και το Κυνηγόσκυλο να χαίρεται που την βλέπει με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Η Σάνσα είναι εκνευρισμένη απο την συμπεριφορά του Τζον με την bend the knee φάση και τον εκπλήσσει ρωτώντας τον αν το έκανε απο έρωτα.

Στη στενάχωρη στιγμή του επεισοδίου, ο Σαμ ενώ πρώτα παίρνει τα εύσημα απο την δρακομάνα για την σωτηρία του Τζόρα, μαθαίνει τον θάνατο του πατέρα και αδερφού, με την δεύτερη πληροφορία να τον πληγώνει. βγαίνοντας έξω για να κλάψει με την ησυχία του. Εκεί πέφτει πάνω στον Μπραν που τον προτρέπει να μιλήσει στον Τζον για το ποιος είναι.


Ο Τζον στις κρύπτες ανάβει κεριά στους πεθαμένους συγγενείς και δέχεται την επίσκεψη του Σαμ, ο οποίος κάνει είσοδο με γκρεμοτσάκισμα. Του ανακοινώνει επιτέλους ποιος είναι, το δικαίωμα στο Θρόνο κι ότι αυτός πρέπει να κυβερνήσει και ο Τζον μένει κόκκαλο.


Περάστε, σκοτώστε, τελειώσατε για τον οίκο Άμπερ. Τόρμουντ, Μπέρικ και λίγοι επιζήσαντες απο το Τείχος πέφτουν (αστεία) πάνω σε Εντ και Κοράκια. Ενώ ψάχνουν το κάστρο βρίσκουν ένα αποτρόπαιο γκράφιτι του Κινγκ στον τοίχο, με κέντρο τον καημένο άρχοντα Άμπερ που ζωντανεύει και τσιρίζει για ώρα ενώ φλέγεται απο το ξίφος του Μπέρικ. "Πάντα είχα μπλε μάτια" χαχαχα


Το επεισόδιο τελειώνει με τον Τζέιμη να φτάνει Γουίντερφελ και ο πρώτος που βλέπει να είναι ο Μπραν. Ο δε Μπραν πρέπει να έχει γίνει παγοκολώνα απο το κρύο αφού σε ολόκληρο το επεισόδιο πλευριτώνει έξω στην αυλή. Ουπς! θυμάσαι που σε πέταξα απο τον πύργο;

Όπως και στις προηγούμενες σεζόν, έτσι και τώρα έχουμε ένα καλό εισαγωγικό (και όχι μόνο) επεισόδιο, που βάζει τους παίκτες στις τελικές τους θέσεις. Όλες οι σκηνές στο Βορρά είναι καθαρά ένα easter egg του πιλότου (s01e01) με τις αφίξεις, τα συναισθήματα, τις συναντήσεις, ακόμη και την επίσκεψη του Τζον στις κρύπτες. Το παιδάκι που ανεβαίνει ψηλά για να δει την πομπή είναι μια παραβολή με την Άρυα και Μπραν απο πρώτη σεζόν.

Πολύ δυσοίωνα τα πράγματα για Τύριον. Είναι μια συμφωνία που έκανε και πιστεύει πως θα την κρατήσει η Σέρσεϊ; Είναι τόσο αφελής ή λέει ψέματα; Η Σάνσα στη σκηνή είναι ο φαν του GoT που απορεί για το τι συμβαίνει στο μυαλό του Τύριον. Στο επόμενο επεισόδιο έχουμε τη σκηνή με Τζέιμη στην μεγάλη αίθουσα που περιμένω να ενημερώσει για τα σχέδια της Σέρσεϊ και θα τσεκάρω τις αντιδράσεις Τύριον.

Πολλές συναντήσεις με την σημαντικότερη για μας αυτή των Άρυα - Τζον. Οι δυο τους ήταν οι περισσότερο δεμένοι στο παρελθόν. Ο Τζον της χάρισε τη Βελόνα, δίνοντας της κάτι που πραγματικά ήθελε και βλέποντας της ως πολεμίστρια και όχι ως αρχόντισσα και η Άρυα απο την άλλη φέρονταν στον Τζον ως αδερφό. Παρόλα αυτά κι ενώ καταλαβαίνει προφανώς τους λόγους του Τζον, του εφιστά την προσοχή στο να μείνει πιστός στην οικογένεια και το Βορρά. Ένα στοιχείο που ενώνει την ενημέρωση για πατρότητα αργότερα. Ειδικά για την πίστη στον εαυτό του γίνονται πολλές αναφορές στο επεισόδιο. Σάνσα, Λυάννα Μόρμοντ, Σαμ, Άρυα.

Στο how to train your dragon - GoT version, ο Τζον καβαλά τον Ραίγκαλ με επιτυχία αλλά δεν βλέπουμε καμία απορία στο γιατί γίνεται. Ο Τζον πάντα ήταν λίγο "αργός" στις αποκαλύψεις και η Ντάνυ μοιάζει πολύ ευτυχισμένη για να ασχοληθεί παραπάνω. Αυτή η κίνηση γίνεται αισθητή απο αρκετούς στο Γουίντερφελ και ίσως αποτελέσει μια ακόμη απόδειξη στα χαμπέρια για τον πραγματικό πατέρα του Τζον.

Ο Σαμ ως αδελφικός φίλος κάνει στον Τζον την αποκάλυψη στις κρύπτες. Ο Τζον είναι απίστευτα μπερδεμένος μιλώντας ακόμη και για προδοσία. Είμαι περίεργη να δω πως θα το πει, αν το πει, πότε και τι αντίκτυπο θα έχει η πληροφορία σε όλους.


Υ.Γ. Θα ακολουθήσει άρθρο με τα easter egg

Σας αφήνω με μια φώτο που δείχνει τη χαρά μου για το νέο επεισόδιο...

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.