Ο σεναριογράφος της πρεμιέρας της 8ης σεζόν αναλύει τις μεγάλες της στιγμές!

Ο Dave Hill ανήκει στη σεναριογραφική ομάδα του Game of Thrones από την 5η του σεζόν ενώ  προηγουμένως προηγουμένως εργαζόταν σε άλλα τμήματα της σειράς. Η πρεμιέρα της 8ης και τελευταίας σεζόν του GoT, το "Winterfell, ήταν και το τελευταίο επεισόδιο που εκείνος έγραψε. Μιλώντας στο Entertainment Weekly, ανέλυσε τις μεγάλες στιγμές του επεισοδίου.

Ξεκινώντας με την πρώτη σκηνή, όταν ο Jon και η Dany φτάνουν στο Winterfell-μια σκηνή που φυσικά μας θυμίζει την άφιξη του Βασιλιά Robert Baratheon και των συνοδών του στο κάστρο των Stark στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.
Αντί για την άφιξη του βασιλιά, έχουμε την άφιξη της βασίλισσας. Πλέον έχουμε τα χρήματα και το επιτελείο ώστε να το κάνουμε σωστά με μεγάλο πλήθος.
Στην πρώτη σκηνή βλέπουμε επίσης ένα μικρό αγόρι, που μαζί με το πλήθος παρακολουθεί την άφιξη της Dany και του Jon, του στρατού και των δράκων- το πιο συναρπαστικό θέαμα που θα δει ποτέ του. Βέβαια στα μάτια όλων η Dany είναι μια νέα μονάρχης με δράκους. Και το πλήθος δεν είναι το μόνο που είναι αναστατωμένο από την άφιξη της.
Η Sansa την βλέπει ως μία παρείσακτη. Εμπιστεύεται την οικογένεια της και κανέναν άλλον. Μπορείτε να δείτε απ'την οπτική της Sansa πως ο Jon πήγε να συναντήσει μια νότια βασίλισσα, της οποίας ο πατέρας έκαψε τον παππού και τον θείο της ζωντανούς, και ξαφνικά αυτός υποτάσσεται σ'εκείνη. Επίσης (η Dany) είναι πολύ όμορφη. Πόσο μετράει αυτός ο παράγοντας; Η Sansa ξεκινάει αυτή τη σεζόν πολύ ύποπτα και καθόλου φιλικά με την Dany.

Ένα ερώτημα είναι λοιπόν πως θα εξελιχθεί η σχέση μεταξύ των δύο γυναικών. Υπάρχει επίσης και η επανένωση της Sansa με τον Tyrion.
Πρέπει να συζητηθεί το θέμα της εγκατάλειψης του απ'την ίδια. Τι ήξερε και πότε το έμαθε; Υπάρχει αυτή η αμηχανία και παρόλ'αυτά ο Tyrion αντιλαμβάνεται πόσο μακριά έχει φτάσει η Sansa, δεν είναι πλέον το φοβισμένο κοριτσάκι αλλά μια πολύ καλή παίχτρια.
Η επανένωση του Jon και της Arya ήταν πιο "ευθεία", αν και ήταν σε μερικά σημεία δύσκολη στο να γραφτεί.
Υπάρχουν οι δύο Starks που είχαν την ισχυρότερη σύνδεση στον πιλότο της σειράς. Της έδωσε την Βελόνα. Ήξερε πως εκείνη είχε επιστρέψει αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι γι'αυτό. Αυτές οι σκηνές είναι πάντα ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές στο να τις γράψεις αλλά και παράλληλα έντονες καθώς θέλεις να φερθείς σωστά σ'αυτούς τους χαρακτήρες χωρίς όμως να μπορείς να τους βάλεις να κάνουν αυτά που συνήθως κάνουν. Το "πες μου τι σου συνέβη" θα ήταν πολύ βαρετό. Πρέπει να εκφράσεις συναισθηματικά την πληροφορία χωρίς να μπεις σε λεπτομέρειες. Τα πρώτα δύο επεισόδια είναι σκληρά επειδή υπάρχουν σ'αυτά πολλοί χαρακτήρες. Είναι δύσκολο να γράψεις το σενάριο όταν μερικές φορές έχεις έξι ή πέντε χαρακτήρες συγκεντρωμένους σ'ένα δωμάτιο και να τους δώσεις τον κατάλληλο χρόνο ενώ έχεις παράλληλα και εξέλιξη. Το σενάριο δεν πρέπει να είναι 10 σελίδες και δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανασκόπηση πληροφοριών απλά επειδή υπάρχουν κάποια πράγματα που μερικοί χαρακτήρες δεν γνωρίζουν.
Ας πάμε τώρα και στην σημαντικότερη σκηνή του επεισοδίου, αυτή που ο Jon μαθαίνει την πραγματική του ταυτότητα από τον Sam.
Ένα από τα πράγματα που ο Jon πάντα "κρατάει σφιχτά" μέσα του είναι πως τουλάχιστον ο Ned Stark είναι ο πατέρας του- αυτός ο απίστευτα τίμιος και όμορφος άνθρωπος. Ο Ned ήταν το είδωλο του καθώς μεγάλωνε. Τώρα υπάρχει το "ο πατέρας μου δεν είναι ο πατέρας μου, μου είπε ψέματα, και εγώ είμαι αυτό που θέλω λιγότερο σ'αυτόν τον κόσμο-κληρονόμος του Σιδηρούν Θρόνου και αντίπαλος της γυναίκας που αγαπάω.
Τελευταία σκηνή του "Winterfell", η τελείως άβολη ανταλλαγή βλεμμάτων μεταξύ Jaime και Bran, δεδομένου του ιστορικού που έχουν οι δυο τους (o Jaime ευθύνεται για την αναπηρία του Bran καθώς τον είχε ρίξει από τον πύργο του Winterfell στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.)
Παρακολουθείτε την πρεμιέρα και η ερώτηση είναι το πως θα τελειώσει. Το τέλος είναι μια "συναισθηματική μπουνιά" που δουλεύει πραγματικά καλά. Ήξερα πως ήταν μια σκηνή στην οποία ο Nikolaij Coster-Waldau (Jaime) θα ήταν εξαιρετικός.
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.