Αυλαία για Τζόρα Μόρμοντ!

Το τέλος ήρθε!

Το δεύτερο επεισόδιο του Game of Thrones τρόμαξε πολλούς για το μέλλον αγαπημένων χαρακτήρων. Πιστεύω, μέσα σε αυτές τις στιγμές που έβγαζαν μάτι ήταν και αυτή του Τζόρα. Χωρίς να σημαίνει όμως οτι το τέλος του δεν μας άγγιξε και συγκίνησε όσο και την Μητέρα των δράκων.

O Σερ Τζόρα, γιός του Άρχοντα Διοικητή Τζέορ Μόρμοντ, έγινε γνωστός από την Πολιορκία του Πάικ και τον έχρισε ιππότη ο Βασιλιάς Ρόμπερτ. Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την Lynesse Hightower. Λόγω του ακριβού της γούστου και απαιτήσεων κατέφυγε στο σημείο να εμπλακεί στο παράνομο δουλεμπόριο.


Ο Τζόρα πιάστηκε και του αφαίρεσαν τον τίτλο και περιουσία του. Διέφυγε στο Έσσος για να γλυτώσει τον αποκεφαλισμό από τον Νεντ Σταρκ. Συμμετείχε στην Golden Company και τελικά τον άφησε η γυναίκα του για κάποιο πλουσιότερο "θύμα".

Ο Ρόμπερτ του πρόσφερε συγχώρεση με αντάλλαγμα να κατασκοπεύει την Ντάνυ κι αυτό τον έφερε στο δρόμο της. Ακολουθώντας την από γυναίκα του Καλ Ντρόγκο, μητέρα δράκων μέχρι διεκδικήτρια του Σιδερένιου Θρόνου, ο Τζόρα την αγάπησε βαθιά. Σκότωσε, την προστάτεψε, γύρισε κοντά της παρά την προδοσία του, φέρνοντας το "δώρο" Τύριον και τελικά τηρώντας την υπόσχεσή του, επέστρεψε κοντά της μετά την γιατρειά από την οστρακιά. Όλα αυτά για την αγάπη και πίστη του στην Νταινέρυς. 

Ο Τζόρα απέδειξε την αξία του πολλές φορές. Ως πολεμιστής αλλά και πιστός της σύμβουλος. Ήταν απόλυτα λογικό να βρεθεί δίπλα στην βασίλισσα του. Ήταν απόλυτα λογικό να πεθάνει για να την προστατέψει. Το ότι έγινε στην αγκαλιά της ίσως να του χάρισε τη γαλήνη.

Οι πρωταγωνιστές μίλησαν για την σκληρή σκηνή του αποχωρισμού, έχοντας αποκτήσει μια βαθιά φιλία μέσα στα τόσα χρόνια γυρισμάτων. Η Εμίλια έκλαψε πραγματικά για τον "αποχωρισμό" της απο τον Ίαν.


Αντίο λοιπόν στον Σερ Τζόρα Μόρμοντ, έναν χαρακτήρα που ξέρουμε, συμπαθήσαμε και παρακολουθήσαμε στις οθόνες μας απο το 2011!
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.