"Εδώ τελειώνει η ιστορία" - Συνέντευξη David Benioff and Dan Weiss για το τέλος του Game of Thrones


Οι παραγωγοί του Game of Thrones, David Benioff και Dan Weiss, έχουν ακούσει πολλά σχόλια αυτά τα χρόνια, θετικά και αρνητικά. Το αποτέλεσμα όμως μένει ένα. Το GoT είναι η νούμερο ένα blockbuster σειρά με εκατομμύρια φαν!

Οι παραγωγοί (και σκηνοθέτες και σεναριογράφοι …) έδωσαν συνέντευξη στο EW για την τελευταία σεζόν και τα έξι πολυαναμενόμενα επεισόδια. Μετρά ιδιαίτερα γι αυτούς να αρέσει στο κοινό, ξέροντας όμως ταυτόχρονα πως ένα μέρος του θα τους μισήσει. Το τέλος που διάλεξαν δεν θα αρέσει σε όλους. Δεν υπάρχει σεναριακή εκδοχή που θα ικανοποιήσει όλους τους φαν για πάρα πολλούς λόγους. Ελπίζουν πως έκαναν ότι καλύτερο δυνατό για το τέλος και πως θα είναι η καλύτερη εκδοχή από τις υπόλοιπες . Άλλωστε έχουν περάσει 11 χρόνια πάνω στην ιστορία και τη δημιουργία της σειράς.

Το να γράψουν το τέλος δεν τους ήρθε εύκολα. Υπάρχει πίεση μιας και το βάρος γίνεται όλο και μεγαλύτερο, τσεκάροντας κάθε γραμμή, κάνοντας το πιο σημαντικό από τις προηγούμενες σεζόν. Τα θεμέλια βέβαια υπήρχαν καθότι εργάζονται στην έκβαση εδώ και πέντε χρόνια.

Όσο αφορά την «απουσία» της συμμετοχής του Μάρτιν στο τέλος της σειράς, ο Benioff είπε «(Η ανησυχία) Ήταν πως τα βιβλία θα έβλαπταν τη σειρά για τους φαν - και ευτυχώς δεν το έκαναν ως επί το πλείστον. Τώρα που η σειρά είναι μπροστά από τα βιβλία, φαίνεται ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τα βιβλία για τους φαν. Έτσι, ένα πράγμα που έχουμε συζητήσει με τον George είναι ότι δεν πρόκειται να πούμε στους φαν ποιες είναι οι διαφορές, έτσι όταν τα βιβλία εκδοθούν οι φαν θα μπορούν να τα βιώσουν φρέσκα». Ο Weiss συμπλήρωσε πως οι φαν δεν μπορούν να γνωρίζουν τι από αυτά που βλέπουν θα εμφανιστεί ή όχι στα βιβλία. Ο Μάρτιν ανακαλύπτει πολλά πράγματα καθώς γράφει και το τελευταίο βιβλίο δεν είναι ακόμη τελειωμένο. Τα βιβλία γι αυτόν είναι λουλούδια και ο ίδιος κηπουρός που περιμένει να δει πως θα ανθίσουν.

Για το φετινό τεράστιο επεισόδιο με την μάχη οι παραγωγοί είπαν ότι η πλοκή ξενικά στον Βορρά. Από την αρχή υπήρχαν όλες αυτές οι διαμάχες που συνέβαιναν μεταξύ χαρακτήρων και φαινόταν σημαντικό να συμβαίνουν στο πλαίσιο πολύ μεγαλύτερων και πιο σημαντικών γεγονότων. Αυτή ήταν πάντα η κυρίαρχη δομή της σειράς. Η αργή άνοδος του στρατού των νεκρών από το Βορρά και από την Ανατολή η άνοδος της Ντάνυ με τους δράκους της. Οπότε έφτασε η στιγμή αυτές οι δύο άκρες της ιστορίας να συγκρουστούν και να αποφασιστεί η μοίρα του κόσμου. Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου Miguel Sapochnik είπε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ακολουθία δράσης στην κινηματογραφική ιστορία. Μέρος της πρόκλησης ήταν να κρατήσουν τη μεγάλη διάρκεια συναρπαστική.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.