Το τέλος του GoT δεν θα διαφέρει πολύ με αυτό των βιβλίων, σύμφωνα με τον George RR Martin!


Το CBS προχώρησε σε μια συνέντευξη με τον συγγραφέα του A Song of Ice and Fire, George RR Martin, στο πλαίσιο της 8ης και τελευταίας σεζόν του Game of Thrones.

Ο συγγραφέας εξέφρασε τα συναισθήματα του για την ολοκλήρωση της σειράς, προτού τελειώσουν τα βιβλία του, και για το πόσο θα μοιάζουν τα τέλη και των δύο. 
Το πέμπτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 2011, όταν η σειρά είχε ξεκινήσει, και έτσι ήμουν πέντε βιβλία μπροστά. Ήμουν τελείως πεπεισμένος πως θα είχα ολοκληρώσει τη σειρά βιβλίων και πως το "Winds of Winter" και το "A Dream of Spring" θα κυκλοφορούσαν πριν τα φτάσει η σειρά. Άρα ήταν ένα χτύπημα όταν η σειρά τα έφτασε. Δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο.
Όπως έχει αναφερθεί αρκετές φορές, ο Martin έπρεπε να πει στους παραγωγούς της σειράς, Benioff και Weiss, τα "βασικά σημεία", ώστε να μπορούσαν να συνεχίσουν την ιστορία μ'ένα τέλος στον ορίζοντα. Το πόσο σαφή ήταν αυτά τα "σημεία" ήταν ένα θέμα συζήτησης αλλά ο συγγραφέας διέψευσε πως εκείνος έδινε απλά στους παραγωγούς μόνος λίγες βασικές στιγμές και ένα αόριστο περίγραμμα.
Υπήρξαν πολλές συσκέψεις στο σπίτι μου για την ιστορία της σειράς. Αλλά με κανένα τρόπο δεν μπήκα σ'όλες τις λεπτομέρειες, όλους τους μικρούς χαρακτήρες, όλους τους "δεύτερους" χαρακτήρες. Η σειρά ήταν πάρα πολύ πιστή στα βιβλία, συγκριτικά με το 97% των μεταφορών από την λογοτεχνία στις ταινίες και στην τηλεόραση. Αλλά δεν είναι πλήρως πιστό και δεν μπορεί να είναι. Διαφορετικά, θα έπρεπε να υπάρξουν άλλες πέντε σεζόν.

Ο Martin προσέθεσε πως η σειρά είναι "μια διαφορετική εκδοχή" των βιβλίων και πως "προσαρμόζεται πολύ καλά." Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ανησυχεί που ο κόσμος θα γνωρίζει το τέλος της σειράς πριν διαβάσει αυτό των βιβλίων, εκείνος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχει και μεγάλη διαφορά:
Δεν νομίζω πως το τέλος του Dan και του Dave θα είναι τόσο διαφορετικό από το δικό μου τέλος και το λέω αυτό μετά από τις συζητήσεις που είχα με εκείνους. Αλλά για μερικούς συμπληρωματικούς χαρακτήρες ίσως υπάρξουν μεγάλες διαφορές.
Ο Martin ολοκλήρωσε τη συνέντευξη του με ήρεμη και ωμή ειλικρίνεια σχετικά με τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση της σειράς και των βιβλίων.
Θα υπάρξει συζήτηση, είμαι σίγουρος. Νομίζω πως αρκετοί θα πουν 'Το τέλος του Dan και του Dave είναι καλύτερο απ'αυτό του George. Είναι ωραίο που το άλλαξαν." Και θα υπάρχουν πολλοί που θα λένε, "Όχι, ο Dan και ο Dave δεν το έκαναν σωστά. Το τέλος του George είναι καλύτερο." Θα υπάρχει "μάχη" στο διαδίκτυο και αυτό είναι καλό. Ξέρετε, το χειρότερο για ένα έργο τέχνης, είτε είναι βιβλίο είτε είναι ταινία, είναι να το αγνοούν.
Παρακάτω η συνέντευξη που παραχώρησε:Μια ημέρα μετά το τέλος του Game of Thrones, o Martin μέσα απ'το NOT A BLOG του τόνισε ξανά πως το τέλος των βιβλίων του θα έχει φυσικά ομοιότητες με την σειρά αλλά θα έχει και κάποιες διαφορές. Παρακάτω μερικά από αυτά τα σημαντικά που είπε (για ολόκληρο το άρθρο του πατήστε εδώ) :

Πως θα τελειώσει; Ακούω ανθρώπους να ρωτάνε. Το ίδιο τέλος με τη σειρά; Διαφορετικό; Λοιπόν … ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Δουλεύω σε ένα πολύ διαφορετικό μέσο από τους David και Dan, μη το ξεχνάτε ποτέ. Είχαν έξι ώρες για αυτή την τελική σεζόν. Περιμένω ότι αυτά τα δύο τελευταία μου βιβλία θα γεμίσουν 3000 σελίδες χειρογράφων πριν τελειώσω ... και αν χρειάζονται περισσότερες σελίδες και κεφάλαια και σκηνές θα τα προσθέσω. Και φυσικά το φαινόμενο της πεταλούδας θα ισχύσει. Όσοι από εσάς ακολουθείτε αυτό το Not A Blog θα γνωρίζεται πως έχω μιλήσει γι 'αυτό από την πρώτη σεζόν. Υπάρχουν χαρακτήρες που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στην οθόνη και άλλοι που πέθαναν στη σειρά αλλά εξακολουθούν να ζουν στα βιβλία ... οπότε αν μη τι άλλο, οι αναγνώστες θα μάθουν τι συνέβη με Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny και τον χοίρο της, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI και μια πληθώρα άλλων χαρακτήρων τόσο μεγάλων όσο και μικρών που οι θεατές της σειράς δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να συναντήσουν. Και ναι, θα υπάρξουν μονόκεροι ... κατά κάποιο τρόπο...
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.