Arya - Never a lady!

"I wasn't playing. And I don't want to be a lady"

Δυνατός χαρακτήρας με έλεγχο της μοίρας της. Η Άρυα δεν ήθελε ποτέ να γίνει αρχόντισσα, να περιοριστεί σε ένα κάστρο και να πλέκει με τις βελόνες της. Γι’ αυτό κι όταν ο Τζον της έδωσε τη δική της εκδοχή, η ίδια προσπάθησε πάντα να την χρησιμοποιεί όσο θανατηφόρα γινόταν.

Από εξαιρετικά μικρή ηλικία, η Άρυα δασκαλεύτηκε από τον Σίριο Φορελ, τον χοροδιδάσκαλο από το Μπράβος, μαθαίνοντας της όχι μόνο να κρατά το ξίφος αλλά και να κινείται αθόρυβα και αστραπιαία. Ταξιδεύει ως αγόρι προς το Βορρά, αλλάζει κατεύθυνση ως αιχμάλωτη των Λάννιστερ και βρίσκεται να σερβίρει κρασί τον Τάιγουϊν. Ελευθερώνει τον Τζάκεν, μπλέκεται με τους Αδερφούς Χωρίς Λάβαρα και την απήγαγε το Κυνηγόσκυλο για να αρχίσει ένα από τα καλύτερα ντουέτα της σειράς. Χρησιμοποιεί το κέρμα και πηγαίνει στο Μπράβος για να μάθει την «τέχνη» των Απρόσωπων. Δολοφονεί, χάνει, κερδίζει. Καθ' όλη την πορεία εξακολουθεί να μαθαίνει και να εξελίσσεται.
Προσφέρει μια από τις καλύτερες εκδικήσεις που πήραν ποτέ οι Σταρκ, ξεπαστρεύοντας τον Φρέυ αφού τον έβαλε πρώτα να δοκιμάσει τους γιους του σε πίτα με χωριάτικη κρούστα. Κι επειδή ο χειμώνας έφτασε για τον οίκο Φρέι αποδεκατίζει και τους δεκάδες γιους, εγγονούς και σόι του σιχαμένου αργοπορημένου Άρχοντα Φρέι.
Επιστρέφει σπίτι της και καθαρίζει τον τόπο σκοτώνοντας τον Μικροδάχτυλο. Είναι εκεί που έπρεπε να ήταν για την συνέχεια. Τη μάχη με τους νεκρούς και το αποτελείωμα του Night King. Η Άρυα κλείνει τον κύκλο με το Κυνηγόσκυλο με ένα ευχαριστώ και μια από τις συγκινητικότερες στιγμές της σεζόν και είναι εκεί για να «πείσει» τον Τζον να βάλει τέρμα στην παράνοια. Όταν όλα τελειώνουν ξέρουμε πως δεν θα ξαναγυρίσει. Είχε πει ότι θα ταξιδέψει πέρα από τον γνωστό κόσμο και να ανακαλύψει τι βρίσκεται μετά τους χάρτες. Εκεί όπου υπάρχουν μόνο ελάχιστοι μύθοι. Δεν μπορούσα να τη φανταστώ να τελειώνει διαφορετικά παρά με ένα νέο ταξίδι προς το άγνωστο.Η εξέλιξη του χαρακτήρα της Άρυα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη μάθηση και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων της. Στο ταξίδι της έχασε πολλά και επιλέγει να πολεμήσει για να τα ξανακερδίσει. Αυτά και ακόμη περισσότερα. Σε αντίθεση με την αδερφή της που έκανε αρκετές σεζόν να «ξυπνήσει», η Άρυα ήταν από το πρώτο λεπτό μαχητική και εκδικητική. Στον κόσμο του Μάρτιν δεν είχαμε ποτέ έναν μόνο ήρωα. Ίσως γι αυτό να μου άρεσε που σκότωσε τον Night King. Μου αρέσει που ο χαρακτήρας του καθενός έχει το δικό του προσωπικό ταξίδι. Μπορεί να χάλασε πολλούς το ότι δεν τον σκότωσε ο Τζον, αλλά ο ίδιος έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο. Είναι αυτός που ενημερώνει και πείθει για τον κίνδυνο. Είναι αυτός που συσπειρώνει, φτιάχνοντας ένα στρατό για να τον πολεμήσει.


Ο χαρακτήρας μεγάλωνε σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο όπου η απόκλιση μιας γυναίκας από τα στερεοτυπικά έθιμα θεωρούνταν «αφύσικη», όπως και στην περίπτωση της Μπριεν. Το γεγονός όμως δεν πτόησε ποτέ την Άρυα. Σε σημείο υπερ-ανάλυσης θα πω ότι ο χαρακτήρας αντιπροσωπεύει ένα ιδεώδες αντίθετο ακόμη και με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα. Είναι ανεξάρτητη και ταυτόχρονα πιστή στην οικογένειας της. Βίαιη αλλά και τρυφερή με τους αγαπημένους της. Είναι μια μίξη που φάνηκε περισσότερο στο 3ο επεισόδιο με την ιστορία να την δείχνει απόλυτα ικανή και άριστα μαχητική και ταυτόχρονα με ανάγκη από βοήθεια. Η Άρυα μαχόταν για τους γύρω της αλλά και για τον ίδιο της τον εαυτό.

Φαντάζομαι τα υπέροχα ταξίδια που θα κάνει και τις νέες εμπειρίες που θα αποκτήσει και χαίρομαι που το τέλος είναι μια νέα μυστηριώδη αρχή!

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.