Η Βασίλισσα του Βορρά

To φινάλε δεν είχε έναν αλλά δύο βασιλείς!

Αυτό που επιθυμούσε διακαώς το Σανσουλίνι μετά από τόσες σεζόν έγινε πραγματικότητα. Μπορεί το «όραμα» να άλλαξε αλλά η Σάνσα έγινε η βασίλισσα που προοριζόταν να γίνει. Πάντα ονειρευόταν πριγκιπόπουλα και θρόνους και για να μην την κατακρίνουμε, όπως και πολλές άλλες μικρές αρχοντοπούλες του Γουέστερος.

Ξεκίνησε λογοδοσμένη με τον Τζόφρυ για να δει τον πατέρα της να αποκεφαλίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα από την άφιξη τους στο Κινγκς Λάντινγκ, με εντολή του "ονειρεμένου" της πρίγκιπα. Βρέθηκε ολομόναχη και αιχμάλωτη ενός σαδιστή. Στα μάτια των υπόλοιπων ήταν μια ασήμαντη που λειτουργούσε μόνο ως το κλειδί του Βορρά. Την χτύπησαν και την ταπείνωσαν μπροστά σε ολόκληρη την αυλή. Η Σάνσα δεν έφυγε με το Κυνηγόσκυλο, φοβήθηκε και έμεινε στην πρωτεύουσα. Χάρηκε όταν ο Τζόφρυ λογοδόθηκε με την Μαρτζ για να απογοητευτεί πάλι σύντομα όταν ο Λόρας δόθηκε στην Σέρσεϊ. Τέλος οι Λάννιστερ σκότωσαν τον αδερφό και την μητέρα της και την πάντρεψαν με τον Τύριον. Στον γάμο του Τζόφρυ λειτούργησε άθελα της ως το μέσον για τον θάνατο του. Φυγαδεύτηκε από τον Μικροδάχτυλο που ναι μεν διετέλεσε δάσκαλός της αλλά ταυτόχρονα την «πούλησε» σε ένα χειρότερο τέρας, τον Ράμσεϊ Μπόλτον.

Η Σάνσα πάλεψε με τον δικό της τρόπο για να κερδίσει το Βορρά. Χρησιμοποίησε όσα έμαθε δίπλα στην Σερσεϊ, τον Μικροδάχτυλο, ακόμη και τον Ράμσεϊ. Ξαναβρέθηκε με τον Τζον, τον Μπραν και την Άρυα. Ο ερχομός της Νταινέρυς δεν θα άλλαζε το μυαλό της για το Βορρά. Δεν θα τον χάριζε πλέον σε κανένα. Φρόντιζε να της υπενθυμίζει πως αυτό είναι το σπίτι της και είναι ανεπιθύμητη. Η Άρυα την χαρακτήρισε τον εξυπνότερο άνθρωπο που ξέρει και με εξυπνάδα και πονηριά μετέφερε τα νέα του Τζον για να δημιουργήσει ρήγμα ανάμεσα στην βασιλική διαδοχή.
 
Στην Μάχη των Μπάσταρδων παίρνει την πρώτη σκληρή εκδίκηση. Μετά τον ερχομό της Άρυα καταδικάζει σε θάνατο τον Μικροδάχτυλο. Η Σάνσα αρνήθηκε επανειλημμένως να δώσει το Βορρά σε Νότιο βασιλιά. Μαζεύοντας τις βόρειες δυνάμεις έφτασε στην πρωτεύουσα για να απελευθερώσει τον Τζον. Όταν ο Μπραν ψηφίστηκε ως βασιλιάς η Σάνσα είπε ότι δεν θα γονατίσει ακόμη και στον ίδιο τον αδερφό της κι έτσι απλά ζήτησε ελεύθερο το βασίλειο του Βορρά, όπως υπήρξε για χιλιάδες χρόνια πριν ο Αίγκον "δημιουργήσει" τα Επτά Βασίλεια. 

Από τον Τζόφρυ στην Σέρσεϊ κι από κει στον Μικροδάχτυλο. Από το χάος στον Ράμσεϊ και τέλος στη Ντάνυ, η Σάνσα κέρδισε τον σεβασμό των Βόρειων αλλά και των συμμάχων Άρρυν κι έγινε η πρώτη βασίλισσα του Βορρά! Στις τελευταίες σκηνές της σειράς, οι εναπομείναντες Σταρκ πήραν ένα ευτυχισμένο τέλος ή καλύτερα ένα σωστό κλείσιμο για τις ιστορίες του. Αυτό το τέλος είναι όμως και μια νέα αρχή καθότι η βασιλεία της μόλις ξεκινά.

Συγχαρητήρια στην Sophie που μεγάλωσε μέσα στη σειρά, δείχνοντας μας τις διάφορες πτυχές της Σάνσα, απο μικρή ονειροπόλα έως την βασίλισσα του Βορρά. Long may she reign.
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.