Σάνσα: Απόφοιτη σχολής Μικροδάχτυλου

Σπούδασε στο μεγαλύτερο ΙΕΚ του Γουέστερος!

Η Σάνσα μας επιβεβαίωσε ότι δεν είναι πλέον το μικρό περιστεράκι της πρώτης σεζόν. Παρά το σπάσιμο που έχει προκαλέσει ο χαρακτήρας ανά τις σεζόν (λόγω κακού γραψίματος ή λάθος επιλογών, πχ δεν ενημέρωσε τον Τζον για την βοήθεια των Άρρυν και άλλα - διαλέξτε και πάρτε) η 8η σεζόν φέρνει την Σάνσα σε ρόλο Μικροδάχτυλου.

Η Σάνσα δεν ήθελε την Νταινέρυς και δεν το έκρυψε. Απο την πρώτη τους γνωριμία ξίνισε τα μούτρα της και φρόντισε να κολλήσει στον τοίχο τον Τζον για την επιλογή του να δηλώσει υποταγή. 

Κανείς δεν μπορεί να πει πως η Σάνσα δεν πέρασε πολλά για να κερδίσει τον Βορρά. Ούτε να μην αναγνωρίσει πως στο πέρασμα των σεζόν έχει αλλάξει και ωριμάσει. Δεν ξέρω αν είναι η εξυπνότερη γυναίκα που ξέρει η Άρυα αλλά σίγουρα δεν είναι χαζή. 

Θέλει τον Βορρά ελεύθερο στα χέρια της οικογένειας της. Μπορεί ακόμη να θέλει τον Τζον στο Θρόνο με μόνο σκοπό να μείνει σε αυτήν ο Βορράς. Θα δούμε. Στο τελευταίο επεισόδιο φαίνεται να διοργανώνει ένα πανούργο σχέδιο δράσης, χρησιμοποιώντας σοφά την δύναμη των πληροφοριών όπως έμαθε δίπλα στον Μικροδάχτυλο. Μην ξεχάσω βέβαια να αναφερθώ στον χρόνο που πέρασε δίπλα στην Σέρσεϊ ή στον χρόνο που πέρασε (όσο δεν την κακοποιούσε) δίπλα στον Ράμσεϋ. Ανεξάρτητα με τα κίνητρα του καθενός, οι τρεις χαρακτήρες που πλαισίωσαν την Σάνσα, ειδικά ο Μικροδάχτυλος, ήταν μεγάλοι δάσκαλοι στο πως μπορείς να παίξεις το παιχνίδι του Θρόνου και της δύναμης. 

Αθετεί την υπόσχεση της στον Τζον και ενημερώνει τον Τύριον. Έτσι. όχι μόνο τον χρησιμοποιεί για να μεταφέρει τα νέα στον Βάρυς και όπου αλλού χρειάζεται, αλλά ξέρει πως μετά την συμπεριφορά και το τι ειδικά πιστεύει για την Ντάνυ, θα φέρει τριγμούς στις σχέσεις της Βασίλισσας και των ακολούθων της. Κι αν υπάρχει κάποιος καλύτερος, λέει στον Τύριον. Δείχνοντας του ακόμη μια επιλογή για το Θρόνο. Την πιο νόμιμη κατά κάποιο τρόπο και την πιο σταθερή. Ο Τζον, αν και δεν θέλει, έχει αποδειχτεί σωστός αρχηγός, δίκαιος, τίμιος και ανιδιοτελής. Η Ντάνυ απο την άλλη, χωρίς τους συμβούλους της είναι πιθανό να μπούκαρε στο Γουέστερος και να κατακτούσε την πρωτεύουσα με το που έφτασε στο Ντράγκονστοουν. Η ιδέα για έναν νέο κόσμο θα πήγαινε στον κάδο των αχρήστων.  

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.