Ο συμβολισμός του λευκού αλόγου της Άρυα

Το προτελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones, το "The Bells", ήταν απ' όλες τις απόψεις σκέτη τρέλα, με την Dany να τα χάνει και να καίει όλο το King's Landing.


Την ίδια ώρα, η Άρυα είχε εγκαταλείψει το σχέδιο της να σκοτώσει την Σέρσεϊ και αντιθέτως προσπαθούσε να σώσει τους κατοίκους της πόλης απ΄τα συντρίμμια. Στο τέλος, μετά την όλη καταστροφή, η Άρυα βρίσκεται μόνη της σ' ένα δρόμο μ' ένα λευκό άλογο καλυμμένο με αίματα.

Όπως σας γράψαμε και στο Κρυμμένες λεπτομέρειες, Easter Eggs για το 5ο επεισόδιο, η σκηνή αυτή μας παραπέμπει σ' ένα κομμάτι της Βίβλου απ' την Αποκάλυψη, που συγκεκριμένα αναφέρει πως ο Θάνατος καβαλάει το λευκό άλογο. Φυσικά υπάρχουν και οι θεωρίες πως ο Μπραν έκανε warg μέσα στο άλογο ώστε να βοηθήσει την Άρυα.


Ίσως λοιπόν η Άρυα να συμβολίζει τον θάνατο, δεδομένου του παρελθόντος της (υπηρέτησε στους Faceless Men, σκότωσε το συνώνυμο του θανάτου και του σκοταδιού, Night King).

Επίσης, το κοριτσάκι το οποίο η Άρυα προσπάθησε να βοηθήσει, κρατούσε ένα ξύλινο άσπρο αλογάκι, κάτι που πιθανότατα δεν είναι τυχαίο.


Το λευκό άλογο ήταν παράλληλα μια αναφορά στο παρελθόν της Άρυα, όταν εκείνη καβαλούσε ένα τέτοιο στο 1ο επεισόδιο της 4η σεζόν, το "The Swords". Το συγκεκριμένο άλογο μάλιστα το πήρε απ' τον Πόλλιβερ, ένα στρατιώτη των Λάννιστερ, τον οποίο και σκότωσε.


Ο υποτιθέμενος λοιπόν συμβολισμός της Άρυα ως του θανάτου ίσως σημαίνει πως θα σκοτώσει την Ντάνυ, ίσως και όχι. Θα το μάθουμε στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones, την Κυριακή!
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.