Νταινέρυς : Τρελή ή δικαίως θυμωμένη;

Το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η ιστορία της Ντάνυ του Game of Thrones κέρδισε πολλές καρδιές μέχρι σήμερα. Το 4ο επεισόδιο έφερε τα πάνω κάτω στην ψυχολογία της (αλλά και των φαν) με απανωτούς θανάτους και μια αίσθηση απομόνωσης. Η Ντάνυ πάλευε πάντα να αποτάξει το φάντασμα του πατέρα της, με όραμα την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, συνεχίζοντας βέβαια να θέλει τον Σιδερένιο Θρόνο, τον οποίο θεωρούσε αποκλειστικό της δικαίωμα.


Η εξέλιξη της σε αυτά τα τέσσερα επεισόδιο έχει θυμώσει πολλούς, με κερασάκι την στροφή της στην επόμενη «τρελή βασίλισσα» του Γουέστερος. Είναι όμως απλά τρελή ή δικαίως θυμωμένη;

Η Ντάνυ ξεκίνησε με 3 δράκους, έναν μεγάλο στρατό αποτελούμενο από Άσπιλους και Ντοθράκι, μερικούς από τους καλύτερους συμβούλους στο πλάι της και δυνατούς συμμάχους που της χάρισαν έναν μεγάλο στόλο. Ήταν η δυνατότερη διεκδικήτρια του Θρόνου. Η Ντάνυ πάλεψε για να αποκτήσει τα παραπάνω, ξεκινώντας ένα μωρό στην εξορία με συνεχή φόβο για τη ζωή της. Δίπλα σε έναν καταχρηστικό αδερφό που την πούλησε στον Καλ Ντρόγκο, σε μια άγρια φυλή, για να βιαστεί στον γάμο της. Η Ντάνυ γύρισε τις πιθανότητες με το μέρος της, έμαθα να αγαπά τον Καλ Ντρόγκο, αλλά έχασε τα πάντα από μια μάγισσα. Η μητέρα των σκλάβων απελευθερώνει και κερδίζει την αγάπη χιλιάδων ανθρώπων. Τα βάζει με Αφέντες και σπάει τις αλυσίδες της σκλαβιάς σε τρεις μεγάλες πόλεις του Έσσος.


Στην προηγούμενη σεζόν αφήνει στην άκρη την αποστολή της και ενώνει δυνάμεις με τον Βορρά για να νικήσουν τον Night King, αφού πρώτα χάνει έναν από τους δράκους της στην προσπάθεια να σώσει τον αγαπημένο της.


Ο Βορράς δεν την δέχεται. Η Αρχόντισσα του δεν την δέχεται. Ο Τζον δεν την στηρίζει όπως θέλει. Χάνει ακόμη έναν δράκο, που ισούται με παιδί της, τον πιο αξιόπιστο σύμβουλο της Τζόρα, την παλαιότερη φίλη / στήριγμα Μισσάντεϊ και τον μισό στρατό. Η συγγένεια με τον Τζον αποκαλύπτεται από την Σάνσα, δημιουργώντας προβληματισμό σε Βάρυς και Τύριον για το ποιος αξίζει καλύτερα το Θρόνο. Ο Βάρυς έχει ήδη αλλάξει στρατόπεδο, αφού η Ντάνυ παρουσιάζεται υπερβολικά συναισθηματική και ανεξέλεγκτη. Ο Τζον από την άλλη παρουσιάζεται ιδανικός. Μισός Ταργκάρυεν και μισός Σταρκ που θα ενώσει το Βορρά με το Νότο. Τονίζοντας όμως το ότι είναι αρσενικός διάδοχος. Δείχνοντας τον Τζον ως περισσότερο αποδεκτό για το Θρόνο, η σειρά γυρίζει στα πατριαρχικά της ξεκινήματα, αφαιρώντας από την Ντάνυ τον ηρωικό χαρακτήρα.


Η Νταινέρυς έχει φλογερό χαρακτήρα αλλά μία είναι η κατεξοχήν τρελή βασίλισσα του Γουέστερος, η Σέρσεϊ . Ανατινάζοντας το Σεπτ, σκοτώνοντας πολλούς αθώους, ανοίγοντας τις πύλες για να τους κάψουν οι δράκοι, (κι από ότι φαίνεται στο τρέιλερ του 5ου επεισοδίου) αυτή που μένει «κρυμμένη» ενώ οι άλλοι θα σκοτώνονται. 

Με το ύφος της στο τέλος του επεισοδίου όλοι πιστεύουν πια πως η Ντάνυ θα σκάσει με κάθε δύναμη πάνω στα τείχη της πόλης, αλλά μην ξεχνάμε πως μέχρι και την τελευταία στιγμή έδειξε εγκράτεια, ακολουθώντας την συμβουλή του Τύριον για διαπραγμάτευση. Μετά από τους θανάτους των κοντινών της προσώπων, των παιδιών της και την αντιμετώπιση από συμμάχους είναι απόλυτα κατανοητό να νοιώθει θυμό και να επιδιώξει εκδίκηση.
Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.