Η ιστορία και παρουσία του "catspaw" στο Game of Thrones

Το 2017 είχαμε αναφερθεί στο βαλυριανό στιλέτο catspaw και την πιθανή σημασία του στη συνέχεια της σειράς.

Το στιλέτο έκανε την εμφάνιση του στην 1η σεζόν, στην απόπειρα δολοφονίας του Μπραν. Όταν η απόπειρα απέτυχε η Κάτλυν έδειξε το στιλέτο στους Λούιν, Ρόντρικ, Ρόμπ και Θίον. Το στιλέτο πήρε μαζί της στην πρωτεύουσα ως αποδεικτικό στοιχείο. Ο Μικροδάχτυλος είπε στους Κατ και Νεντ ότι άνηκε στον Τύριον για να δημιουργήσει έχθρα μεταξύ των δύο οικογενειών και να βγει κερδισμένος απο το χάος. Το στιλέτο φάνηκε επίσης στο 4ο επεισόδιο στον Πύργο του Χεριού.

Κάνει ξανά την εμφάνιση του στα παλιά κείμενα του βιβλίου από τον απαγορευμένο τομέα της βιβλιοθήκης που διαβάζει ο Σαμ και τελικά το είδαμε περασμένο στη μέση της Άρυα στην φωτογράφιση του Entertainment Weekly. Υποθέταμε τότε πως θα έπαιζε κάποιον ρόλο στον θάνατο του Μικροδάχτυλου, όπως και έγινε. 

Στην 7η σεζόν ο Μικροδάχτυλος το δίνει ως "δώρο" στον Μπραν. Ο Μπραν το παρουσιάζει στις αδερφές του, με την Σάνσα να απορεί έντονα γιατί του το έδωσε. Το παραχωρεί στην Άρυα λέγοντας πως χαραμίζεται σε έναν σακάτη. Στην δίκη του Μικροδάχτυλου η Άρυα του κόβει το λαιμό με το στιλέτο.

Στην φωτογράφιση για το EW η Άρυα βρίσκεται στο κέντρο κρατώντας γερά το στιλέτο. Ποιος να το φανταζόταν όμως; 

Στην επανένωση της με τον Τζον τον ρωτά αστειευόμενη αν έχει λίγο Βαλυριανό ατσάλι και για εκείνη.


Στο 3ο επεισόδιο της σεζόν η Άρυα ετοιμάζεται να κλείσει τα μπλε μάτια χρησιμοποιώντας το Βαλυριανό catspaw. Το Βαλυριανό ατσάλι μπορούσε να σκοτώσει Γουόκερ και απο ότι είδαμε και τον Κινγκ. Το συγκεκριμένο στιλέτο έκανε αρκετές βόλτες, περνώντας απο χέρι σε χέρι, μέχρι να φτάσει στην Άρυα. Σημαντικό στοιχείο πως το όπλο που παρολίγον να στοίχιζε τη ζωή του Μπραν τελικά ήταν το μέσο που την έσωσε, καθώς και αυτό που τελείωσε τον Night King.

*Με την ονομασία catspaw ή footpad στα βιβλία λέγεται ο δολοφόνος που προσπάθησε να σκοτώσει τον Μπραν.


Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.