Ο Σάντορ, το cleganebowl και το ευχαριστώ της Άρυα

Ο anti-heroe Σάντορ, περισσότερος γνωστός στο Γουέστερος ως το Κυνηγόσκυλο, ξεκίνησε από πιστό «σκυλάκι» του βασιλιά και εξελίχθηκε μέσα από το ταξίδι του ανά τις σεζόν σε έναν αγαπητό χαρακτήρα.

Όταν μάθαμε το παιδικό του τραύμα μας κέντρισε το ενδιαφέρον και ανακαλύψαμε έναν πολυπλοκότερο χαρακτήρα από ότι είχε φανεί αρχικά στις οθόνες μας. Παράτησε τον βασιλιά Τζόφρυ, προστάτεψε την Σάνσα και ξεκίνησε μια υπέροχη σχέση με την Άρυα. Ο Σάντορ ξαναγεννιέται μετά τη μάχη του με την Μπριεν και ακολουθεί την ομάδα του Brother Ray που τον έσωσε από το θάνατο. Μη ξεγελιέστε όμως, ο Σάντορ παραμένει το ίδιο θανατηφόρος και παίρνει εκδίκηση με το τσεκούρι του για το χαμό της νέας του συντροφιάς. Ταξιδεύει με τον Μπέρικ και τον Θόρος, παλεύει με ζόμπι και νεκρές αρκούδες και φτάνει στην πρωτεύουσα μεταφέροντας μια απόδειξη. Ακολουθεί τους υπόλοιπους στο Γουίντερφελ για την τελική μάχη και σώζει την Άρυα από τους νεκρούς στο κάστρο. 


Την επόμενη μέρα έχει τον όμορφο αποχαιρετισμό του με την Σάνσα, για να ξαναφύγει μια τελευταία φορά προς την πρωτεύουσα. Στο ταξίδι χωρίς γυρισμό τον συνοδεύει η Άρυα. Η καταλληλότερη παρέα για την τελευταία του βόλτα. Μπορεί η Άρυα να έχει το δικό της σκοπό, να σκοτώσει την Σέρσεϊ και καταφέρνουν να μπαίνουν στο Κόκκινο Φρούριο αλλά μόλις φτάνουν στην πλέον εμπόλεμη ζώνη το Κυνηγόσκυλο της ζητά να φύγει και να μην γίνει σαν αυτόν. Εκεί την σώζει για ακόμη μια φορά μέσα με μια υπέροχη συγκινητική στιγμή. Πολλές φορές είδαμε το Κυνηγόσκυλο στο δρόμο της «εξιλέωσης» μέσω της φιλίας του με την Άρυα κι εδώ έκλεισε ο κύκλος. «Πήγαινε σπίτι κορίτσι» της λέει πριν ανέβει τα σκαλοπάτια για να συναντήσει το θάνατο. Κι ενώ η Άρυα διστάζει, αναφερόμενος στη δική του εμμονή με την εκδίκηση της λέει να κάνει πίσω. «Κοίταξε με! Θέλεις να γίνεις σαν έμενα;». Η Άρυα αλλάζει γνώμη και φεύγοντας λέει το όνομα του για πρώτη φορά μαζί με ένα ευχαριστώ.

 
Συγκινημένοι ακόμη από την τελευταία σκηνή, το Κυνηγόσκυλο μας προσφέρει μια από τις καλύτερες ωμές μονομαχίες του Game of Thrones, με τον σκηνοθέτη Miguel Sapochnik να δένει την επική στιγμή με φωτιά και καταστροφή. Η μονομαχία τελειώνει την ιστορία των αδερφών Κλεγκέιν με τους δικού τους όρους. Η τερατώδης μορφή του Γκρέγκορ δεν επηρεάζεται από μαχαιριές και χτυπήματα. Πετά τον αδερφό του στον τοίχο και προσπαθεί να του βγάλει τα μάτια (όπως με τον Όμπερυν). Ο Σάντορ αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να τον κερδίσει αλλιώς και γελά. Πρέπει να πεθάνει κι ο ίδιος. Ρίχνεται πάνω στο Βουνό πέφτοντας και οι δύο μέσα στις φλόγες. 


Η μεταμόρφωση του Κυνηγόσκυλου, ενός από τους πιο τρομακτικούς ανθρώπους στο Γουέστερος, ήταν από τις καλύτερες στη σειρά. Αυτό το ταξίδι τέλειωσε όπως ξεκίνησε, ο ένας ενάντια στον άλλον. Η φωτιά που ξεκίνησε το τραύμα ήταν κι αυτή που το έκλεισε οριστικά. [disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.