Η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του Conleth Hill

Ο Conleth Hill, εξέφρασε τα συναισθήματα του στο Entertainment Weekly για τον χαμό του χαρακτήρα που υποδύθηκε. Του αινιγματικού άρχοντα των ψιθύρων ή της αράχνης του Game of Thrones όπως μας συστήθηκε στη 1η σεζόν.
Ο στόχος του Varys, όπως έλεγε ο ίδιος, ήταν να υπηρετεί το βασίλειο κι όχι τον εαυτό του. Αυτό που οδήγησε όμως στο θάνατο του απ' τον Ντρόγκον ήταν η πίστη του πως ο Τζον Σνόου ήταν ο ιδανικός για να κυβερνήσει στο Σιδερένιο Θρόνο.

Όπως αναφέρει το ίδιο το EW, η συνέντευξη με τον Hill ήταν σαν μιλάνε σ' έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε πένθος. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά σημεία της ενδιαφέρουσας αυτής συνέντευξης.

Σε ερώτηση για το πως ένιωσε για τη μοίρα του Varys στην 8η σεζόν, ο Βορειοϊρλανδός ηθοποιός είπε τα εξής:
Ένας μέρος μου δεν ήθελε να τελειώσει έτσι. Ένα άλλο έλεγε, "Αυτό είναι πολύ καλό." Και ένα άλλο έλεγε, "Είναι σκ@τ@." Ήταν γλυκόπικρο και τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα. Εκ των υστέρων νομίζω πως είναι πολύ καλό. Το πήρα όμως πολύ προσωπικά. Πλέον καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των ηθοποιών που βρέθηκαν στη ίδια θέση με μένα. Δεν μπορείς παρά να νιώθεις πως απέτυχες με κάποιον τρόπο, πως δεν ήσουν άξιος των προσδοκιών. Το μόνο πράγμα που σε παρηγορεί είναι πως άνθρωποι που δούλεψαν σκληρότερα από σένα, είναι στην ίδια φάση με σένα. Αυτό βοηθάει. Δεν νομίζω πως αυτοί που δεν έχουν βρεθεί στη θέση μας μπορούν να ταυτιστούν μ'αυτό. Λένε "Προς τι όλος ο ντόρος; Τελειώνουμε έτσι κι' αλλιώς" Αλλά δεν μπορείς παρά να το πάρεις προσωπικά (πως ο χαρακτήρας σου πεθαίνει).

Όσον αφορά τον τρόπο που ο Varys "έφυγε", ο Hill ανέφερε:
Εκ των υστέρων ήταν υπέροχος. Τότε τίποτα δεν με παρηγορούσε. Συνέχιζα να σκέφτομαι: "Τι έκανα λάθος;" Δεν υπήρχε κάποια προειδοποίηση. Όλες αυτές οι ιστορίες για την ενημέρωση των ηθοποιών μέσω τηλεφώνου ή δείπνου, πως οι χαρακτήρες τους πεθαίνουν, δεν συνέβησαν. Ήταν απλά ένα κρύο αντίγραφο σεναρίου.

Ο Hill επίσης μίλησε για την απόφαση του Varys να προδώσει την Dany.
Ήταν εξαιρετική και ευγενής απόφαση. Εκείνος τήρησε τον λόγο του σε όλη τη διάρκεια. Το μόνο που ήθελε ήταν ο σωστότερος και ο δικαιότερος άνθρωπος στον θρόνο. Το είχε πει αρκετές φορές. Δεν είχε τον περισπασμό της επιθυμίας ή της αγάπης. Και οι άνθρωποι που έβλεπε για τον θρόνο ήταν ερωτευμένοι. Άρα βγάζει νόημα η προδοσία του. Και εκ των υστέρων, είμαι εντάξει μ'αυτό, αλλά τότε ήμουν πραγματικά απαρηγόρητος. 

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ήθελε απ' τον Varys να δώσει κάτι παραπάνω, ο ίδιος απάντησε τα παρακάτω:
Ήμουν πολύ στεναχωρημένος που δεν είχε μια τελευταία σκηνή με τον Μικροδάχτυλο και που δεν αντέδρασε στον θάνατο του καθώς ήταν η νέμεσις του. Νομίζω πως προσπάθησαν να το κάνουν και δεν τα κατάφεραν. Αυτή ήταν η αίσθηση μου τις τελευταίες σεζόν, πως ο χαρακτήρας έγινε πιο περιφερειακός, πως επικεντρώθηκαν περισσότερο σε άλλους απ' την 6η σεζόν και μετά. Δεν παραπονιέμαι γιατί ήταν έξι υπέροχες σεζόν και είχα μερικές υπέροχες σκηνές στις επόμενες δύο. 

Όσον αφορά την αγαπημένη σκηνή του με τον Varys αλλά και μερικά παράπονα που έχει, ο Hill θυμήθηκε:
Λάτρεψα το ταξίδι με τον Τύριον στην άμαξα. Νομίζω πως τα πράγματα που ειπώθηκαν εκεί μας έδωσαν να καταλάβουμε την φύση των περιθωριοποιημένων και των φρικιών. Με κάποιον τρόπο, αυτά χάσαμε όταν προσπεράσαμε τα βιβλία. Αυτά τα κοινά τους ενδιαφέροντα δεν ήταν τόσο επιδραστικά όσο παλιότερα. Την περασμένη και αυτή τη σεζόν υπήρχαν επίσης μερικές εξαιρετικές σκηνές και εγώ ερχόμουν και έλεγα τον καιρό στο τέλος. Άρα θεώρησα πως ο Varys χάνει τις γνώσεις του. Αν ήταν ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος και είχε τέτοιες πηγές, πως δεν γνώριζε τα πράγματα; Αυτό προστέθηκε στην απογοήτευση μου. Πλέον αυτό διορθώθηκε με το υπέροχο τέλος που πήρε. Αλλά ήταν απογοητευτικό για μερικές σεζόν.

Αναφερόμενος στο αισθήματα που θα γεννήσει στους φίλους της σειράς το τέλος της, επισήμανε πως δεν πιστεύει πως θα νιώσουν εξαπατημένοι, καθώς οι αγαπημένοι τους θα βρίσκονται σ' αυτό. Ενώ κλείνοντας τόνισε πως η αγαπημένη του στιγμή στη σειρά ήταν στα γυρίσματα στο Fair Head της Βόρειας Ιρλανδίας, απ' όπου κατάγεται. 
Κατηγορίες , ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.