Ο David Nutter, σκηνοθέτης του Game of Thrones, μιλάει για τις σημαντικότερες στιγμές του 4ου επεισοδίου

Το 4ο επεισόδιο μας έβαλε γρήγορα, μετά τη νίκη ενάντια στους White Walkers, στη μάχη για τον Σιδηρούν Θρόνο.
Ο David Nutter, που σκηνοθέτησε το "The Last of the Starks", όπως και το 1ο και το 2ο επεισόδιο της 8ης σεζόν, μίλησε στο Variety για τις σημαντικότερες στιγμές του επεισοδίου. Αρχίζοντας με τις μικρές στιγμές κατά τη διάρκεια της σκηνής του γλεντιού, που δημιούργησαν την ένταση για το υπόλοιπο του επεισοδίου.


Αφορά τις γωνίες της κάμερας. Έχετε την ευκαιρία να δείτε σε τι εστιάζουν οι χαρακτήρες, κάτι που ήταν εμφανές όταν η Dany φώναξε τον Gendry και του έδωσε κύρος. Μετά βλέπετε πως ο Davos και ο Jon αντιδρούν σ' αυτό, πως η Sansa αντιδρά και πως βέβαια η Sansa ζηλεύει την Dany και η Dany βλέπει ότι ο Jon θεωρείται ο τρελός που καβαλάει δράκους και σκοτώνει ενώ εκείνη δεν εκτιμάται. Η Dany διαπιστώνει πως ο Jorah δεν είναι πια κοντά της και το Χέρι της, ο Tyrion, σπάει πλάκα με τον Jamie, ορκισμένο εχθρό της. Έχει την αίσθηση πως είναι μόνη. Για μένα ήταν ένα επικό και συναισθηματικό επεισόδιο, επειδή οι χαρακτήρες ασχολούνται μ' αυτά τα συναισθήματα σε επική κλίμακα.
Το επεισόδιο μας έδειξε πως η Dany θα πρέπει να αντιληφθεί πως το να πάρει τον Σιδηρούν Θρόνο δεν θα είναι όσο εύκολο πίστευε.

Η αποφασιστικότητα της είναι ξεκάθαρη. Όταν μιλάει στον Varys στο δωμάτιο με τον χάρτη στο Dragonstone, ήταν τόσο ήρεμη και ψύχραιμη. Λέει "Δεν πιστεύετε πως είμαστε εδώ για κάποιο λόγο; Αυτός είναι δικός μου λόγος." Υπήρχε μια ηρεμία σ' αυτό, που τη θεώρησα σημαντική. Αλλά τότε την βλέπεις στο δωμάτιο του Jon κάπως να τα χάνει, καθώς προσπαθεί να τον εμποδίσει να διαδώσει το μυστικό του. Αυτό που ήταν εξαιρετικό για μένα ήταν η ερμηνεία της Emilia (Dany) στο τέλος του επεισοδίου, στο οποίο το πρόσωπο της σχεδόν μεταμορφώνεται και βλέπεις αυτό το μίσος, που δεν έχεις δει προηγουμένως απ' το χαρακτήρα. Βλέπεις την αποφασιστικότητα για το τι θα έρθει και αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό.
Φυσικά, ελάχιστοι χαρακτήρες του Game of Thrones έχουν αποδείξει πως είναι περισσότερο τρομακτικοί απ' τη Cersei. Η Βασίλισσα του Westeros έκανε μερικές εξαιρετικές επιλογές εναντίον της Dany στο 4ο επεισόδιο, σκοτώνοντας (όχι αυτή βέβαια) τον Rhaegal, καταστρέφοντας μέρος του στόλου της και αποκεφαλίζοντας την έμπιστη σύμβουλο της Missandei.

Πρέπει να διατηρήσει τη θέση της. Όλα έχουν να κάνουν με την επιβίωση. Θα κάνει τα πάντα για να επιζήσει. Έχει περάσει χρόνο με τον φιλικό καπετάνιο Euron και θα κάνει ότι χρειαστεί για να επιζήσει. Αυτό που την αναστατώνει είναι η υπενθύμιση του Tyrion πως η ίδια δεν είναι τέρας, είναι μια μητέρα. Σχεδόν την διαλύει αλλά συνεχίζει να κάνει αυτό που νιώθει σωστό.

Κατηγορίες ,
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.