Οι σκορπιοί στο Game of Thrones είναι εμπνευσμένοi απo τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!

Στα 4ο και 5ο επεισόδια της 8ης σεζόν είδαμε ένα νέο και βελτιωμένο σκορπιό-βαλλίστρα, τον οποίο χρησιμοποίησε ο Γιούρον για να σκοτώσει τον Ρέγκαλ, ενώ τον είχε χρησιμοποιήσει και ο Bron στη μάχη του Loot Train στην 7η σεζόν, τραυματίζοντας τον Ντρόγκον. Με τον δεύτερο σε μικρότερη κλίμακα.

Ο σκορπιός αυτός, χρειάζεται εφτά ανθρώπους για να λειτουργήσει σωστά κι έχει επίσης όπως είδαμε τη δύναμη να διαπεράσει τα πλοία από μεγάλη απόσταση. Ο Tommy Dune, υπεύθυνος όπλων του Game of Thrones, μίλησε στο IndieWire για την αναβαθμισμένη αυτή βαλλίστρα.
Ο σκορπιός, όπως τον είδαμε στην 7η σεζόν
Στην 8η σεζόν, οι παραγωγοί, David Benioff και D.B. Weiss, μου είπαν πως ήθελαν τον σκορπιό 50 με 70 % μεγαλύτερο. Και κάπου εκεί άρχισαν τα βάσανα. Το ολοκληρώσαμε το πρωινό που ξεκινούσαν τα γυρίσματα στα οποία θα τον χρησιμοποιούσαμε. Το έλεγξα μ' έναν χαρτονένιο κύλινδρο. Έριξα το βέλος μέσα στο εργαστήριο, το οποίο είναι 30 μέτρα σε μάκρος. Πετάχτηκε πολύ όμορφα. Σχεδόν κατέστρεψε τον πάγκο μου.
Τα άκρα είναι αυτά που δίνουν αυτή την αξιοπρόσεχτη δύναμη αυτή τη χρονιά. Ο παλιός σκορπιός είχε μόνο δύο άκρα, ενώ ο νέος έχει τέσσερα διασταυρωμένα και δύο οριζόντια άκρα.
Είναι ένας φόρος τιμής στον Λεονάρντο Ντα Βίντσι επειδή ο ίδιος σχεδίασε μια τεράστια βαλλίστρα με αλληλοεπικαληπτόμενα άκρα. Έχει αποδειχθεί πως δεν θα λειτουργούσε στον κόσμο μας λόγω της πλαστικοποίησης των άκρων. Αλλά η εξωτερική μορφή του σκορπιού είναι ακριβώς ίδια με αυτή των σχεδίων του Ντα Βίντσι. Γι' αυτό και ήθελα να του αποδώσω ένα φόρο τιμής.
Τα σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Εκτός του μηχανισμού εκσφενδόνισης του βέλους, η βαλλίστρα απαιτεί τέσσερις άνδρες για να βοηθήσουν στη μετακίνηση, δύο στο γέμισα και φυσικά τον "πιλότο".
Έχουμε τέσσερις άντρες στους ζυγούς-όλοι τους μετακινούν τον σκορπιό αριστερά και δεξιά, πάνω και κάτω. Έχουμε επίσης δύο που γεμίζουν τη βαλλίστρα. Θέλαμε να τοποθετήσουμε μια θέση για τον χειριστή, παρόμοια με αυτή που είχαν οι χειριστές των πολυβόλων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Την σχεδιάσαμε ώστε να είναι πολύ βολική αλλά και ξεκούραστη. Δεν χρειαζόταν να είναι άκαμπτη. Έπρεπε απλά εκείνος (ο Γιούρον) να είναι άνετος και να αράξει. Ο ηθοποιός, ο Pilou, είναι ένας ωραίος τύπος.
Ο σκορπιός έχει περίπου 8 μέτρα μήκος και 6,5 πλάτος, με τα βέλη να είναι γύρω στα 4 με 5 μέτρα. Ο χρόνος και η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας τέτοιας βαλλίστρας είναι αξιοσημείωτος, και έτσι οι υπόλοιπες βαλλίστρες των Λάνιστερ είναι CGI αντιγραφές του πρωτότυπου, καθώς, όπως τονίζει ο Dunne, δεν υπήρχε ο χρόνος και η ανθρώπινη δύναμη για τη δημιουργία περισσότερων. 

Όπως επιβεβαιώθηκε από τον προϊστάμενο των ειδικών εφέ της σειράς, Stefen Fangmeier, το εύρος που φτάνει ένα βέλος της βαλλίστρας, είναι πολύ μεγαλύτερο απ'το εύρος της φωτιάς του δράκου. 
Σε μια φυσιολογική βαλλίστρα, το βέλος φτάνει μέχρι τα 200 μέτρα, αλλά υπάρχουν έξι άκρα σ'αυτή του Γιούρον και δύο οριζόντια άκρα σ'εκείνη των Λάνιστερ. Μπορείτε να φανταστείτε πως υπάρχουν τόνοι δύναμης. Το εύρος του είναι μίλια. 
[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.