H Μπριεν ολοκληρώνει την ιστορία του Τζέιμι στο Λευκό Βιβλίο

Εμένα φίλοι μου εκτός από την υπέροχη ερμηνεία του Peter ως Τύριον στο φινάλε και τις μαγικές εικόνες με τα «φτερά» της Ντάνυ, υπήρξε μια σκηνή που με συγκίνησε αρκετά.

Αναφέρομαι στη σκηνή της Μπριεν που συμπληρώνει την ιστορία του Τζέιμι στο Λευκό βιβλίο της Βασιλικής Φρουράς. Όχι μόνο για την κίνηση της να ολοκληρώσει την ιστορία ενός από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες μέσα στη σειρά αλλά γιατί ήταν ένα όμορφο αντίο σε έναν άνθρωπο που αγάπησε και κακά τα ψέματα, έναν χαρακτήρα που μαζί με την Ντάνυ επηρέασε περισσότερο αρνητικά η γρήγορη εξέλιξη της φετινής σεζόν.


Όπως έχω ξαναπεί ο χρόνος ήταν από τα βασικά προβλήματα της 8ης σεζόν. Όσο αφορά γενικά για τη σεζόν διαβάστε εδώ. Όσο αφορά για την Ντάνυ διαβάστε εδώ. Η γρήγορη εξέλιξη, από την μια να κοιμάται με την Μπριεν και από την άλλη να φεύγει για την Σέρσεϊ ξένισε. Εννοείται πως η σεζόν χρειάζονταν περισσότερα επεισόδια ή ίσως ακόμη και μια σεζόν για την περίπτωση της Ντάνυ. Μέσα στα βιβλία αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το «άρρωστο» δέσιμο που έχουν τα δύο αδέρφια και όπως και άλλοι πολλοί, πιστεύω πως θα γύριζε στην αδερφή του στο τέλος, με βασική διαφορά την εξαιρετικά πιθανή περίπτωση να τη σκοτώσει. Εκεί θα αναλυθούν καλύτερα τα κίνητρα του. Όσο το γιατί δεν την σκότωσε στη σειρά, μην ξεχνάμε η προφητεία της Σέρσεϊ ουσιαστικά έμεινε μόνο στα 3 παιδιά της και όχι στον μικρό αδερφό, δίνοντας της το περιθώριο να το αποφύγει.


Το Λευκό Βιβλίο ή Βιβλίο των Αδερφών είναι ένας τόμος που καταγράφει τις πράξεις και τα κατορθώματα όλων των μελών που διετέλεσαν στην Βασιλική Φρουρά για τα 300 χρόνια ύπαρξης της. Είναι στις υποχρεώσεις του Άρχοντα Διοικητής της Βασιλικής Φρουράς να συμπληρώνει το βιβλίο, στην περίπτωση μας της Μπριεν.«Αιχμαλωτίστηκε στο πεδίο της μάχης στο Whispering Wood, απελευθερώθηκε από την Αρχόντισσα Catelyn Stark σε αντάλλαγμα για έναν όρκο για να βρει …. τις δύο κόρες της». «Έχασε» γράφει μετά αναφερόμενη στο χέρι του στην τρίτη σεζόν όταν ταξίδευε μαζί της και αιχμαλωτίστηκαν από τον Λοκ και στρατιώτες Μπόλτον. Ο Τζέιμι προσπάθησε τότε να σώσει την Μπριεν από τον βιασμό. Το χάσιμο του χεριού του άλλαξε πολύ τον Τζέιμι και η σχέση του με την Μπριεν ήταν καταλυτικός παράγοντας για να δούμε μια άλλη πλευρά του.


Συνεχίζοντας φτάνει στην 6η και 7η σεζόν όπου «Κατέλαβε το Rivverrun από επαναστάτες Tully χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Δελέασε τους Άσπιλους σε επίθεση στο Casterly Rock, θυσιάζοντας το παιδικό του σπίτι για να εξυπηρετήσει μια μεγαλύτερη στρατηγική. Ξεγέλασε τις Ταργκάρυεν δυνάμεις για να καταλάβει το Χαϊγκάρντεν. Πάλεψε στη Μάχη στο Goldroad με γενναιότητα, διαφεύγοντας το θάνατο από δρακοφωτιά».


Η Μπριεν κλείνει την ιστορία στην 8η σεζόν, όταν ο Τζέιμι τάχθηκε στην Μάχη του Γουίντερφελ. Αντιμετώπισε τον Στρατό των Νεκρών και υπερασπίστηκε το κάστρο ενάντια σε μηδαμινές πιθανότητες μέχρι να νικήσουν τον Night King. Απέδρασε και γύρισε νότια για σε προσπάθεια να σώσει την πρωτεύουσα από την καταστροφή. Κλείνοντας γράφει «Πέθανε προστατεύοντας την Βασίλισσα του». Αναγνωρίζει την αγάπη του για την Σέρσεϊ και παρόλο που πληγώθηκε αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα του Τζέιμι.


Οι Μπριεν και Τζέιμι είχαν μια περίπλοκη σχέση. Ξεκίνησε ως αιχμάλωτος της για να καταλήξει σωτήρας της από βιασμό και από την τρομακτική αρκούδα. Η σχέση τους μετατράπηκε σε φιλία, αποκτώντας σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Η Μπριεν τον αγάπησε αλλά φυσικά δεν συμπληρώνει προσωπικές λεπτομέρειες. Ίσως το ότι την έχρισε ιππότη να το αναφέρει στις δικές της σελίδες. 


Στην τέταρτη σεζόν ο Τζέιμι της λέει για το βιβλίο «Είναι καθήκον του Άρχοντα Διοικητή να συμπληρώσει αυτές τις σελίδες. Υπάρχει ακόμη χώρος για τις δικές μου». Μπορεί ο Τζέιμι να πέθανε αλλά η Μπριεν ολοκλήρωσε όμορφα την ιστορία τους συμπληρώνοντας το βιβλίο και κάνοντας ένα ωραίο callback στις περιπέτειες του Τζέιμι ανά τις σεζόν.[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.