Αυλαία για Melisandre!

Η νύχτα ήταν όντως σκοτεινή και γεμάτη τρόμους!

Μας συστήθηκε ως Melisandre, η κόκκινη Μάγισσα του Lord of Light, στη 2η σεζόν στο Dragonstone. Με καταγωγή απ'το Essos, η Mel θεώρησε πως ο Στάνις Μπαράθεον θα είναι αυτός που πρέπει να διοικήσει τα Εφτά Βασίλεια, o εκλεκτός του Θεού. Και αυτό της το έλεγαν τα οράματα της.

Η μάγισσα έφερε στο Dragonstone τη θρησκεία της και τα αγάλματα των παλιών Θεών καταστράφηκαν. Γρήγορα, ένας Maester που την αμφισβήτησε, πήρε το δρόμο του θανάτου. Με τον Σερ Ντάβος Σιγουορθ ήταν σε συνεχή κόντρα αλλά έμαθαν να ζουν ο ένας με τον άλλον.

Ως δείγμα της μαγείας της, έφερε στον κόσμο μια σκιά, που ήταν το "παιδί" της με τον Στάνις. Με αυτή τη σκιά δολοφόνησε τον Ρένλυ Μπαράθεον, αδερφό και ανταγωνιστή του Στάνις. Θέλοντας να εξαφανίσει τους "σφετεριστές", έφερε κοντά της τον Γκέντρυ, το μπάσταρδο του Ρόμπερτ και χρησιμοποίησε βδέλλες για να πετύχει τον θάνατο του Ρομπ Σταρκ, του Μπέιλον Γκρέυτζοϋ και του Τζόφρυ Μπαράθεον. Επίσης, είχε προϊκονομήσει στην Άρυα πως θα κλείσει πολλά μάτια·καφέ, πράσινα και κυρίως μπλε.

Είχε οδηγήσει τον Στάνις σε καταστροφικές επιλογές για τον ίδιο (θυσία της κόρης του, μάχη με τους Μπόλτον στο Γουίντερφελ), που εν τέλει έφεραν και τον θάνατο του. Τελικά ο Θεός της και η ίδια έπεσαν έξω...

Η Mel είχε αρχίσει απ' την 5η σεζόν να βλέπει στον Τζον Σνόου ως ακόμη έναν εκλεκτό του Θεού της. Γι' αυτό άλλωστε και τον ανέστησε στην 6η σεζόν! Επίσης, αργήσαμε αλλά μάθαμε πως η Mel δεν είναι μια όμορφη 40αρα μάγισσα αλλά μια ηλικιωμένη που μεταμορφώνεται χάρη στο μενταγιόν που συνεχώς φοράει.

Οι πράξεις όμως που έχει κάνει, την οδήγησαν στην εξορία απ' τον Τζον, δίχως όμως να είναι αυτή η τελευταία της εμφάνιση.

Την ξαναείδαμε για τελευταία (και καλή) φορά στη Μάχη του Γουίντερφελ ενάντια στους White Walkers. Έδωσε ελπίδα στα στρατεύματα βάζοντας φωτιά στα σπαθιά των Ντοθράκι και στην περίφραξη γύρω απ' το κάστρο του Γουίντερφελ. Όπως όμως μας προϊδέασε στο συγκεκριμένο επεισόδιο, πέθανε μετά το τέλος της μάχης, βοηθώντας τον στρατό στη μεγάλη νίκη ενάντια στους White Walkers. Ο σκοπός εκείνης και του Θεού της επετεύχθη!

[disqus]

Author Name

Φορμα επικοινωνιας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.